Monero XMR için En İyi 10 Cüzdanların Listesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Monero (XMR), CryptoNote protokolünü kullanan ilk kripto para birimidir. Aslen Monero, 2014 yılında Bytecoin’in (BCN) bir çatalı olarak piyasaya sürüldü. Monero madeni parasının ana özelliği, işlemlerin artan gizliliğidir. XMR ayrıca düşük komisyon, işlemlerin hızlı onaylanması ve sonsuz emisyon ile karakterizedir.

Monero’nun büyük harf kullanımı, onu şimdiye kadar genel kripto para birimleri listesinde 28. sıraya yaklaştırıyor. Bununla birlikte, madeni para, kripto yatırımcıları ve tüccarları arasında oldukça popülerdir; özellikle anonimliği için takdir edilmektedir. Ancak, diğer kripto para birimlerinde olduğu gibi, bazı XMR paraları satın almak istiyorsanız, bunları saklamak için özel bir kripto cüzdanına ihtiyacınız olacak. Bugün Monero kripto para birimi için en iyi depolama seçeneklerini ele alacağız.

En İyi Monero (XMR) Cüzdanları

  1. Ledger Nano X
  2. Trezor
  3. Monerujo Wallet
  4. Freewallet
  5. Cake Wallet
  6. Exodus
  7. Monero GUI Wallet
  8. Monero Paper Wallet
  9. MyMonero Wallet
  10. Edge Wallet

​​Monero Cüzdanı Nedir?

Dijital para birimi Monero (XMR), anonim ödemeler yapmak için oluşturulur. İki kişisel anahtar, Gizli adresler ve bir halka imza sistemi, işlemlerin gizliliğini garanti eder. Ancak XMR blockchain ekosisteminde çalışacaksanız bir Monero kripto cüzdanı oluşturmanız/satın almanız gerekir.

Monero cüzdanı, kripto paralarınızı yönetmenize izin veren bir uygulama/cihaz veya çevrimiçi bir sayfadır. Bir PC’ye veya elektronik bir araca bir masaüstü veya mobil yardımcı program indirilmelidir ve çevrimiçi Monero cüzdanına erişim tarayıcı aracılığıyla gerçekleştirilir. Güvenliği artırmak için resmi Monero cüzdanını Ledger Nano S donanım kasasına bağlayabilir ve bir İsviçre bankasında gibi hissedebilirsiniz. Son olarak, Monero kripto paralarını 70 ticaret platformundan birinin cüzdanında saklayabilirsiniz, ancak bu çok güvenilir bir seçenek değildir.

Monero XMR Cüzdan Türleri

Herhangi bir kripto para birimini saklamanın 2 ana yolu vardır:

  • Soğuk cüzdanlar
  • Sıcak cüzdanlar

Sıcak Cüzdanlar

Sıcak depolama sırasında, cüzdan sürekli İnternet’e bağlıdır – istediğiniz zaman transfer yapabilirsiniz.

Yazılım

Yazılım cüzdanları, her biri kendine özgü benzersiz özelliklere sahip farklı biçimlerde gelir. Çoğu şu ya da bu şekilde internete bağlı – bunlara ‘sıcak cüzdanlar’ deniyor. Kripto cüzdanları, desteklenen kripto para birimleri ve Windows, Mac, Linux ve diğer işletim sistemleri gibi yazılım platformlarında farklılık gösterir.

​​Bir yazılım kripto cüzdanı, kripto varlıklarını yönetmenize izin veren bir yazılım veya bulut hizmetidir. Hepsinden önemlisi, bu tür cüzdanlar, günlük yaşamda dijital para kullanan veya sıklıkla kripto işlemleri yapan kişiler için uygundur. Yazılım cüzdanları, masaüstü cüzdanlar, web cüzdanları ve mobil cüzdanlar olarak ikiye ayrılır.

masaüstü

Masaüstü cüzdanlar, bilgisayarınıza indirip kurmanız gereken cüzdanlardır. Bunlardan biri, örneğin, iyi bilinen Exodus Cüzdanıdır. Bir masaüstü cüzdan, kullanıcıya yalnızca bir cihazdan kullanılabilir. Özel anahtarların bilgisayarın sabit diskinde saklanması nedeniyle bu cüzdanların güvenlik seviyesi web cüzdanlarına göre daha yüksektir. Ancak, bilgisayarınız İnternet’e bağlı olduğu sürece cüzdanınız savunmasız kalır.

Web Cüzdanları

Bu tür cüzdanlar en çok yeni kullanıcılar ve çok ticaret yapan kişiler arasında popülerdir. Web cüzdanları genellikle büyük kripto para borsalarının web sitelerinde sunulur. Kullanıcılar satın aldıkları herhangi bir para birimini bu cüzdanlarda saklayabilirler. Bu cüzdan türü, yeni başlayanlar için çok uygun olan çeşitli madeni paraları hızlı ve kolay bir şekilde satma ve doğrudan sitede transfer yapma yeteneği nedeniyle popülerdir.

Web cüzdanları da iyidir çünkü dünyanın herhangi bir yerinden tarayıcı aracılığıyla erişilebilirler. Bu, bir şey için ödeme yapmanız veya bir transfer yapmanız gerektiğinde paranızı her zaman yönetmenize olanak tanır. Kripto depolamanın ana sorunu, bilgisayar korsanlarının saldırılarının potansiyel riskleridir, bu nedenle web cüzdanlarında büyük miktarlarda para depolamak oldukça tehlikeli olabilir. Güvenilir borsalar, sunulan cüzdanların güvenliğini sağlamak için mümkün olan her şeyi yapmasına rağmen, diğer kişilerin bilgisayarlarını kontrol edemez ve bilgisayar korsanlarının kullanıcıların hesaplarından para çaldığı virüsleri ve casus yazılımları tespit edemezler.

Mobil uygulama

Mobil cüzdanlar, bir kullanıcının bir uygulama biçiminde cep telefonuna indirdiği bir tür yazılım cüzdanıdır. Kullanışlı mobil cüzdanların yönetimi nispeten kolaydır. Telefonların kapasitesi nedeniyle çeşitli sınırlamalara sahip olmasına rağmen, son zamanlarda bu cüzdan türü çok popüler hale geldi. Ancak düzenli olarak kripto para ile ödeme yapmak istiyorsanız mobil cüzdan kullanmaktan kaçınamazsınız.

Mobil cüzdanlar genellikle çevrimiçi cüzdanlardan biraz daha güvenlidir, ancak dış saldırılara karşı savunmasız olabilirler.

Soğuk Cüzdan

Soğuk depolama sırasında cüzdanınız ağa bağlı değildir. Madeni paraları saklayabilir ve diğer kullanıcıların işlemlerini kabul edebilirsiniz, ancak para göndermek için internet bağlantınızın olması gerekir.


Kripto para biriminin soğuk depolanmasının en güvenli seçenek olduğunu tahmin etmek zor değil . Bilgisayar korsanları, özel programlar veya uzak bağlantı kullanarak cüzdana erişemez. Tabii ki, sıcak cüzdanlar da güvenli olabilir, ancak bu tür depolama çözümleri soğuk olanlara kıyasla hala daha savunmasızdır.


Donanım Cüzdanları

Donanım cüzdanı, içinde özel anahtarların yalıtılmış bir ortamda saklandığı ayrı bir fiziksel aygıttır. Bir kağıt cüzdanın aksine, donanım depolaması çok para birimlidir. İçinde sadece XML değil, cüzdan tarafından desteklenen diğer kripto paraları da saklayabilirsiniz.

En iyi bilinen donanım cüzdanları şunlardır:

  • Defter (Nano S ve Nano X modelleri)
  • Trezor (Model Bir ve Model T) ve diğerleri.

Bir donanım cüzdanının maliyeti 200 dolara ulaşabilir. Kripto para birimini saklayabilir, transferleri kabul edebilir ve para gönderebilirsiniz. Cüzdanı bir bilgisayara veya akıllı telefona bağlamak yeterlidir. Başka bir deyişle, bir donanım cüzdanı kağıt cüzdandan (benzer güvenlikle) çok daha uygundur. Ancak, kolaylık sağlamak için ödeme yapmanız gerekir.

Kağıt Cüzdanlar

Kağıt Cüzdan, üzerine özel bir anahtarın (veya tohum cümlesinin) ve genel bir adresin yazdırıldığı sıradan bir kağıt parçasıdır. Adres (bir QR kodu veya bir dizi rastgele karakter şeklinde olabilir) kripto para birimini göndermek için kullanılır ve özel anahtar, saklanan fonlara erişim sağlamak için kullanılır. Tohum ifadesi genellikle özel bir anahtarı kurtarmak için kullanılır.

Özel bir oluşturucu hizmeti (örneğin, Moneroaddress.org) kullanarak bir kağıt cüzdan oluşturabilirsiniz. Hizmet, özel anahtar ve genel adres için rastgele karakterler üretir ve ardından bunları yazdırma için özel bir şekilde forma yerleştirir.

Geriye kalan tek şey, kağıt cüzdanı yazıcıya yazdırmak ve güvenliğini sağlamak için gerekli tüm önlemleri almaktır (örneğin, kağıdı mekanik hasarlardan korumak için lamine etmek vb.).

Tamamen ücretsiz bir kağıt cüzdan oluşturulur. Diğer kullanıcılardan XMR transferlerini kabul edebilir ve madeni paraları kağıt cüzdanınızda saklayabilirsiniz. Ne yazık ki, kağıt cüzdandan para göndermek mümkün değil – onları sıcak bir cüzdana dönüştürmeniz gerekiyor. Bu, özel bir anahtarı içe aktararak yapılabilir. Tekrar kağıt cüzdanda para depolamak istiyorsanız, tekrar oluşturmanız gerekecek.

Sorumluluk Reddi Beyanı:

Koinograf.com'da yer alan içerikler, asla yatırım tavsiyesi değildir. Kripto paralar yüksek risk içeren varlıklardır. Sorumluluk kişinin kendisine aittir. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir